TERRY OHMS – TERRYFIRMA

Bij het horen van de naam ‘Terry Ohms’ zult u misschien wel denken dat het hier over één of andere zo genaamde solozanger of songschrijver zal gaan in deze recensie. Dat klopt echter niet, want ‘Terry Ohms’ is het soloproject en het alter-ego van de Amerikaanse muzikant Wes McDonald, de zanger-gitarist van de intussen in 2016 ter ziele gegane indie punkrockformatie ‘Vulture Whale’ uit Birmingham, Alabama.

Die groep ontstond als een samensmelting tussen leden van twee lokale rockgroepen ‘The Ohms’ en ‘Verbena’. Het debuut van ‘Terry Ohms’ als soloartiest dateert van 2000 toen zijn album “Alarm Clock Recordings” werd uitgebracht. Onder de naam ‘The Ohms’ verschenen er in totaal vijf platen met “Cutting Up Rocks” in 2002 als laatste release.

Na een verblijf van enkele jaren in Athens, Georgia keerde Wes McDonald terug naar Birmingham waar hij een tweede ‘Terry Ohms’-soloplaat opnam onder de titel “The Guest”. Daarna volgden er nog enkele soloalbums en nu is er dus zijn meest recente album “Terryfirma” met negen nieuwe nummers die hij allemaal zelf heeft geschreven. Hij speelde in zijn opnamestudio in de kelder van zijn huis ook zelf alle instrumenten in die op de plaat te horen zijn en daarenboven nam hij ook nog eens de rol van albumproducer waar.

De door ‘Terry Ohms’ gespeelde tracks horen thuis in de categorie stevige alternatieve pop- en rock. Als beste nummers uit deze cd selecteerden wij opener “Mind Blow”, het van een mooi ritme voorziene “Peaks And Valleys”, single “We Love You” (zie video) en de naar eighties-Britpop neigende tracks “Remember How to Live” en afsluitende rocksong “Little Bit”.

Heel wat van deze songs op “Terryfirma” zouden volgens ons zonder meer op de betere pop- en rockmuziek presenterende radiostations gespeeld kunnen worden. Afwachten of dit ook zo begrepen zal worden door de samenstellers van de ‘playlisten’ voor deze radioprogramma’s.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
distr.: Bertus

video